Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Osteopaatti Jerry Ketolan vastaanotolla

Iitun sairaushistoriasta(-kin ,eipä lihashuolto pahaksi olisi kaikille koirille - ja niiden huoltojoukoillekin..) johtuen tarkkailen erityisellä kriittisyydellä Iitun liikkumista. Huomasin että Iitun varatessa painoa etupäälle (esim. ulos lähtiessä muutamien portaiden kulkeminen) se näyttää välillä pohtivan laskeutumista ja saattaa asettaa ensin etujalat alaportaalle ja sitten "pompauttaa" takapäänsä portaille. Tämä "puputyyli" oli selkeä merkki että on taas aika tarkistaa jumitilanne.

Suositusten perusteella varasin ajan helsinkiläiselle osteopaatille, Jerry Ketolalle.
Jerry Ketola

Ensimmäinen käynti aloitettiin kertaamalla epikriisi ja sitten Jerry kyseli mitkä oireet olivat saaneet nyt hakeutumaan hoitoon.

Sitten varsinaiseen käsittelyyn..


Polvioperoidusta jalasta löytyi kireyttä. Tätä kompensoidakseen Iitu oli kuormittanut enemmän oikeaa etujalkaansa ja sen hauisjänne kaipasi myös käsittelyä. Selästä löytyi myös muutama jumikohta.

Kaiken kaikkiaan Jerry piti Iitun tilannetta varsin hyvänä. Ei mitään pahoja jumeja tai aristuksia ..ja mikä tärkeintä kaikkiin löydettyihin jumeihin löytyi selvä syy.
Huh! Aina on niin huojentavaa kuulla että kaveri on kunnossa!

..koska kuitenkin muutama käsittelyä kaipaava kohta löytyi niin tapaamme vielä tämän vuoden puolella Jerryn toistamiseen. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto