Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Jakke Lehtonen : Urheilukoiran huolto ja ruokinta / Luento 2.8.2015



Jakke Lehtonen, greyhound kasvattaja, treenannut vinttareita ainakin Suomessa, Ruotsissa ja Irlannissa, kokemusta laajasti muistakin koiraurheilu lajeista, mies Katiska "koirataidon ja -tiedon tietovarasto"-sivujen takana. ..ja usealle varmasti tuttu myös kommenteistaan netin eri palstoilla..
Mielenkiinnosta kuulla miehen ajatuksia myös livenä ilmoittauduiPirkanmaan Palveluskoiraharrastajat Ry:n luennolle "Urheilukoiran huolto ja ruokinta".

Kolmen tunnin luentoa on mahdotonta tiiviistää yhteen blogitekstiin mutta tässäpä ajatuksia jotka jäivät minun mieleeni päällimmäiseksi..

~~~~~~~~~~~~

Maalaisjärki
Ruokinnasta ei pidä tehdä liian vaikeaa. Tunne koirasi. Jos koira on liian laiha -> koira ei saa tarpeeksi ruokaa tai tarpeeksi elimistön hyödynnettävissä olevaa ruokaa. ..ja sama toisinpäin Jos koira on liian lihava -> tarkasta ruoka ja ruuan koostumus.

Mainonta ja mielipidevaikuttajat
Sinun pitää nähdä vaivaa ja laskea/varmistaa että koirasi saa ruuasta kaikki tarvitsemansa ainesosat. Jokainen koira ruokitaan puhtaasti yksilönä. Laske ja usko itseesi - älä prameisiin mainospuheisiin tai treenikentän kovaäänisimpään tietäjään..

Kasvava koira
Älkää *¤#&&%¤ säätäkö koiranpennun kasvua ruualla! Ainut mitä saavutetaan pitämällä koira laihana on se ettei pentu saa rakennusaineita. Jos koira on geneettisesti hyvä - on lähes sama miten ruokit sitä. Ruokintavirheet on helppo selitys perimän/jalostuksen ongelmiin.

Älä korjaa mitään mikä ei ole rikki
Jos päädytte muuttamaan koiran ruokavaliota ja tekemänne ruokinnan muutos ei toimi viikon jälkeen - se ei toimi ollenkaan. Koira voi tosin tottua sille huonompaan ruokavalioon..
Kaikki mitä annatte koirillenne - miettikää rehellisesti Miksi syötätte sitä koirallenne? Mitä haluatte saavuttaa? Tulee pystyä näyttämään toteen paljonko grammoja menee ja mitä hyötyä niistä grammoista on?
Jos saatte jollain ravintolisällä näkyvää hyötyä -> teillä on ollut ruokinnan perusta rikki!

~~~~~~~~~~~~

Tämä oli vain pieni palanen luennon annista. Tämän lisäksi mm. luennolla huutia saivat "lähes poikkeuksetta liian lihavat näyttelykoirat", muistutettiin että "koira on lihansyöjä", Barffauksen %:ien laskeminen ei myöskään kiitosta saanut, pk-puoli tuomittiin ruokinnan ja lisien suhteen vanhan liiton kannattajiksi..

Niin tai näin. Aion kuitenkin tarkastaa omien koirieni ruokinnasta ne tärkeimmät raaka-aineet ja lisäravineet! :)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto