Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

lauantai 22. elokuuta 2015

Helsinki 22.8.2015 / pentunäyttely + ryhmänäyttely



Helsingin Tuomarinkartano - toinen peräkkäinen näyttely meille samassa paikassa. Vielä kun viikon kuluttua karautamme sinne erkkariin niin voi olla että osaan jo paikalle ilman navigaattoria.. ehkä..

Tänään oli Se päivä - pikku Mantan debyytti koiranäyttely kehiin!

Debyytti meinasi saada heti alkuunsa ikävän alun sillä kehän laidalle saapuessamme häkistä hyökkäsi muristen kohti Mantaa aikuinen vapaana oleva leonberg!!
Peruskoulutuskielen räväkkä ja kuuluva "Perkele" lisättynä tiukkaan leonbergiä tavoittavaan nyrkkiin sai hyökkääjän kuitenkin luopumaan aikeistaan noin metrin-parin päähän meistä. Öykkärin huoltojoukot kävivät siitä sitten hakemassa koiransa (Anteeksipyyntöhän on vanhanaikaista joten sellaista emme kuulleet..).

ONNEKSI Manta ei tuntunut olevan hässäkästä millään joten päivämme ei ollut pilalla heti kärkeen.

Järjestäjät olivat siirtäneet Mantan ainoana pentuna eri tuomarille, eri kehään ja vasta iltapäivään (pohdiskelin syytä tähän järjettömyyteen kunnes luin näyttelykirjeestä ettei pentunäyttelyn tuomarimuutokset oikeuta ilmomaksun palauttamiseen..jep.) joten aamu starttattiin aikuisten kehällä. Grosseja oli ilmoitettu kolme mutta kehässä niistä nähtiin vain kaksi.

Aikuiset tuomaroi tanskalainen Birgitte Schjöth

"Excellent bitch with nice proportions, good head, correct bite, strong neck & topline, good brisket, nice angulations, free mover, good coat"
excellent, CQ, CACIB, Best female 1, BOS

 Iitun tuntui ROP kehässä ajattelevan ettei helteessä pidä turhia rehkiä ja ravasi nautiskellen ympyränsä. Näinpä ROP ruusuke ojennettiin Rokille - Onnea! ..mutta tuomari tuumasi vielä VSP ruusuketta ojentaessaan että "Teillä on erinomaiset koirat!" ..joka tietty lämmitti mieltä. :)

Sitten olikin muutaman tunnin tauko ennen Mantan debyyttiä. Siinä olikin hyvää aikaa pystyttää leiri pystyyn. Tässä vaiheessa lämpömittari takoi jo pitkälti helle lukemia joten myöskin näyttelyteltan debyytti osui erinomaiseen kohtaan..
Teltan varjoon saatiin niin omat kuin kaverin koirat - välillä jopa ihmisetkin viihtyivät varjossa..




Kannustusjoukkojen tsemppaamana vihdoin oli Mantan vuoro.
..täytyy myöntää.. hiukan jännitti.. Mantan kanssa kaikki temput ovat mahdollisia.. mutta lähtökohta oli että pidetään hauskaa!

..mutta pikkuinenhan veti kehän läpi vallan hienosti! No, voi olla että jossain vaiheessa hampaiden väliin eksyi hihnakin ja ehkä liikkeelle saatettiin lähteä iloisella pompulla.. mutta pikku juttuja!

Mantan tuomarina oli suomalaistanut (ent. Viro) Helin Tenson

"Selvän sukupuolileiman omaava, ikäisekseen hyvin kehittynyt narttupentu, jolla erinomaiset mittasuhteet ja raajaluusto. Kaunis mallikas pää, hyvät korvat. Kaunis ylälinja ja häntä. Ikäisekseen hyvin kehittynyt rintakehä ja eturinta.
Hyvä väri ja turkki. Liikkeet vielä pentumaiset, mutta erinomainen askelpituus.
Ihana pennun luonne ja reipas esiintyjä."
BOB PUPPY



Jeeee!!! Olen niin iloinen Mantan onnistuneesta debyytistä! Meidän pikku kurttukasa jaksoi niin hienosti pitkän, helteisen päivän ja kehä esiintymistä kuvannee parhaiten Maijan kommentti "Manta oli ison kehän iloisin esiintyjä."

Toivon että häntä iloisesti heiluen mennään jatkossakin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto