Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

lauantai 6. syyskuuta 2014

Vinttikoirien ratajuoksun MM kisat / Sighthound Racing World Championships 2014


Otsikon nähdessään saattoi jo joku lukijoista tarkastaa tuliko tehtyä hutilyönti blogia valitessa..

Huomasin viikolla tuiki tärkeästä tiedoitus ja viestintä kanava facebookista että Tampereen Kaupissa kokoontuisi tulevana viikonloppuna koiramaailman Boltit. On aina hienoa nähdä eri koirarodut kauneimmillaan eli työssä johon ne on luotu. ..joten lauantai aamuna suunnistimme kohti Kauppia (..kepo tuntui vaimeasti protestoivan vänkärin puolelta että kirjoittamaton sopimus seuralais/kuljetus/logistiikkapalveluista koskisi ainostaan koiranäyttelyitä.)

Maailmanvoittaja näyttelyt vielä kirkkaasti mielessä odotin melkoista hulinaa radan tuntumassa, paljonkohan pääsyliput maksavat.., minnehän saadaan auto parkkiin.. Yllätys oli melkoinen kun väkeä oli murto-osa siitä mitä näyttelypuolen perinteinen Kälviän kettumiesten järjestämä ryhmänäyttely vetää!



Suurin osa lajin hienouksista jäi varmasti ymmärtämättä.. mutta eiköhän perusidea auennut. Muistan jälleen paremmin miltä tuntuu uuden näyttelyharrastajan alkutaival ERIen, ROPpien ja HYLsyjen maailmassa.. Näimme ylivoimaisia voittoja mutta myös tilanteita joissa koira päättikin alkukiihdytyksen jälkeen että erilaisuudessa on sitä jotain ja kääntyi taivaltamaan rataa vastakarvaan.., yksi mieltyi myös rinnallaan juoksevaan rotukaveriin niin kovasti että jätti kilpailun paalupaikalta sikseen ja otti päätehtäväkseen houkutella myös kamu villiin leikkiin.. Katsojien kannalta viihdyttävää.. omistajien mielestä ei ehkä niinkään..

Kun kiiturit olivat tehneet työnsä huoltojoukot syöksyivät radalle hakemaan omansa.


...siis... niin sen piti mennä.. Nämä kaverit päättivät ottaa kaiken irti hetkestään huipulla. Voittaja loikkasi kevyesti rata-aidan yli ja paineli pitkin radan keskinurmikkoa viehe suussaan. Ilmeisesti myös kiitureiden omistajilla tarvitsee olla kunto kohdallaan mikäli näitä cooperin testejä sattuu kohdalle.. ;)


Ihmisten lisäksi myös haastajat seurasivat tarkasti kilpakumppaneidensa suorituksia..




Kisoissa oli mukava tunnelma, omia kannustettiin ja osallistujamaiden lippuja bongasi mm. asuntoautoista ja osallistujien pukeutumisesta. Talkooväki tuntui olevan iloista porukkaa! :)


..ja emme edes jääneet iltajuhlaan! ;)


Päivän sekalaista kuvasatoa.. Huomasin että filmille oli useamman kerran tallentuneet salukit.. Taidan olla hiukan ihastunut niiden eteeriseen kauneuteen..













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto