Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

lauantai 20. syyskuuta 2014

Akupunktio / Acupuncture

Cavan leikkauksesta on nyt mennyt aikaa melko tarkalleen 2 kuukautta. Edelleen Cava ontuu jalkaa mutta tärkeintä on että toipumista on haivattavissa.

Mietin kuinka voisin edesauttaa paranemista ja mistä hoitomuodosta voisi olla apua tässä tilanteessa.. Muistin lukeneeni että akupunktiolla stimuloidaan hermoston toimintaa ja se voi nopeuttaa leikkauksen jälkeistä kuntoutusta. Cavan jalan hermohan oli voimakkaassa venytyksessä kasvaimen vuoksi joten tämä voisi olla juuri se meidän kaipaama hoitomuoto..

Erään eläinlääkäriaseman suosituksesta otin yhteyttä eläinlääkäri Olga Kuksinaan. http://www.acuvet.fi/207737576
Kerroin Cavan tarinan ja Olga vastasi haluavansa yrittää auttaa Cavaa.
..ja nopean toiminnan neitosena - muutamaa päivää myöhemmin olimme vastaanotolla..


Vastaanotolla kävimme läpi Cavan sairaskertomuksen ja Olga teki Cavalle yleistutkimuksen. Tämän jälkeen alkoi neulojen asettelu.

Cavan ilmeestä näkee hyvin kuinka se "tunnustelee" tilannetta. Missään vaiheessa Cava ei osoittanut neulojen asettelun tekevän kipeää eikä vastustellut hoitoa.

...hmmmm..What is happening now.. ( Cava didn't react to the needles at all.)

Lisää neuloja.. Neuloja laitettiin ainakin niskaan, selkään, kipeään jalkaan mutta myös muihinkin jalkoihin muutamia. Tarkoituksena oli hoitaa kipua, kohentaa immuniteettia ja edesauttaa toipumista.


...more needles.. 

Sillä aikaa kun neulojen annettiin vaikuttaa akupunktiopisteitä käsiteltiin myös laserilla.


While the needles were affected, the acupuncture points were treated with laser.

Cava vastasi hoitoon selvästi. Neulojen vaikutusajan loppupuolella Cava liikutteli/nyki toipuvaa jalkaansa ja hoito tuntui selvästi rentouttavan..

Cava react well to the treatment. The treatment also relaxes her.. 

Loppupäivän Cava on ollut rauhallinen. Pihalla otettiin muutama iloinen juoksupyrähdys muutoin ollaan maattu terassilla auringossa.

Seuraava hoitokerta on viikon päästä. Seuraamme mielenkiinnolla hoidon vaikutuksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto