Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kasvattajan peruskurssi

Lauantai aamuna 11.8 kokoontui Hämeenlinnalaisen kerrostalon kerhohuoneistoon 26 innokasta ja tiedonjanoista koirankasvattajan alkua.




Kurssilaisten sukupuolijakauma oli varsin naisvoittoinen - mukana oli 4 miespuoleista osallistujaa. Rotukirjo oli sentään tasaisempi mm. saksanpaimenkoirien, bordercollieiden, suomenlapinkoirien, dobermannien, lyhytkarvaisten collieiden, belgianpaimenkoirien... tulevia kasvattajia. Osalla oli jo kokemusta pentueista joko nartun tai uroksen omistajana - mutta suurin osa taisi olla uutta oppimassa...ja kyllä sitä asiaa tulikin! Materiaali oli n. 150 sivua sisältäen tietoa mm. koiranjalostuksesta, perinnöllisyyden perusteista, sairauksista ja kehityshäiriöistä, koirankasvatuksesta, koiran kaupasta, säädöksistä ja laista... 


Keskustelu oli vilkasta ja kurssinvetäjämme jaksoi kärsivällisesti vastata kaikkiin (..ja niitä oli PALJON...) meitä askarruttaneisiin kysymyksiin. Kiitos Raija!! :)

Toinen päivä huipentui lopputenttiin. Jokainen palautti (tenttiajan puitteissa) paperinsa tarkastettavaksi ja pikkuhiljaa kurssilaiset kokoontuivat pihalle kertaamaan mitä tulikaan vastattua..

....LÄPI MENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(..ja tässä vaiheessa saanee ihan pikkuisen olla ylpeäkin että kurssin priimuksena - vain yksi piste jäi puuttumaan..)

Yksi etappi saavutettu. Tästä eteenpäin selkä suorassa mutta leuka rinnassa.


1 kommentti:

  1. ONNEA! :D
    Yks etappi todellakin saavutettu - ja sit seuraava kiikariin...
    Ja taisit mokoma pistää minuu paremmaks! Jollei muistini petä, niin minul tais olla 2 virhettä ;D

    VastaaPoista