Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Fyssarilla

Iitun polvileikkauksesta on nyt hiukan yli 4 viikkoa. Eilen kävimme fysioterapeutillamme tarkastamassa kuinka paraneminen on edistynyt sekä hakemassa uusia kuntoutusohjeita.

Fyssarimme Marikan mukaan paraneminen on edennyt normaalisti (Huh! :) ). Etupään lihaksisto on hieman kireä ja rintaranka jäykkä sekä palpaatioarka. Rintarangan ja lapaluun välissä on selkeää lihaskireyttä, samoin niskan lihaksissa. Leikatun polven liikkuvuus on normaali, pientä kireyttä koukistusliikkeessä kintereen alueella (mikä on normaali ilmiö tässä vaiheessa paranemista).

Onneksi saimme jo ennen leikkausta Marikalta venyttelyohjeita - voin vain kuvitella millainen betoniporsas Iitu olisi jos emme olisi jumpanneet heti leikkauksesta alkaen!

Kokeilimme Iitulle myös vesikävelyä....mutta....se ei taida olla Iitun kuntoutuslaji... Iitu saatiin pienellä kannustuksella (lue: nakkia ja lopuksi nostettiin..) vesijuoksumatolle/altaaseen. Siellä Iitu asettui sahapukkimaisesti jalat mahdollisimman juoksumaton reunoille. Askel otettiin vain jos selkä alkoi muistuttaa mäyräkoiran ylälinjaa ja oli pakko korjata asentoa askeleella..
Iitu ei ole muutoinkaan innokas uimari joten tepastelu moisessa akvaariossa taitaa jäädä muille.. ;D

Kotiläksyksi: Liikuntaa (edelleen hihnassa) lisätään pikkuhiljaa - huomioiden etteivät kipuoireet saa pahentua liikunnasta ja harjoitteista. Venyttelyä jatketaan samalla tavalla kuin aiemminkin - pari uutta liikettä. Lisätään painonsiirtoharjoitteet kolmesti päivässä. Kipulääkkeen määrää vähennetään.
..ja riehua/hyppiä/koheltaa ei saa.. Huoh... Se kaikki ilo, energia ja rakkaus meinaa vain hetkittäisesti ottaa grosseneitosen valtaansa ja itsensä hillitseminen on vain niiiiin vaikeaaa... Tämä tulee varmaan olemaan kaikkein haastavin osuus kuntoutumisessa..

..ja nyt harjoittelemaan! ..seuraava fyssarikerta parin viikon päästä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti