Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Leikkauskontrolli

Polvileikkauksesta on tänään 11 päivää ja kävimme sovitussa leikkauskontrollissa. Leikkaushaava oli parantunut hyvin ja tikit poistettiin. Ikävä kyllä "tötteröstä" emme päässeet aivan kokonaan eroon koska leikkaushaavaa voi kutittaa tikkien poiston jälkeen vielä pari päivää. Näinpä Iitu joutuu pitämään kauluria vielä pari yötä (sekä päivisin jos ei ole valvonnan alla).

Polvi ei ole enää turvoksissa tai aristava. Polvilumpio pysyy hyvin paikallaan ja polvi taipuu normaalisti. (...tätä Iitu olisi mielellään demonstroinut odotushuoneessa ja pomppinut tervehtimään muita koirapotilaita...) Polvilumpiomekanismiin liittyvä kipu näkyy kuitenkin vielä reiden etuosan lihaksistossa, joka venyy huonosti ja lonkkanivelen taivutus jää vajaaksi. Tätä lähdetään korjaamaan saatujen jumppa/venytysohjeiden mukaisesti. Nyt jumpataan 1 - 3 kertaa päivässä (hyvä että emännällä on kesäloma menossa niin voidaan jakaa venytykset tasaisesti päiväohjelmaan..).

Liikuntaa lisätään asteittain, ensin n. 5 min / kerta ja mikäli jalka ei kipeydy lisätään lenkin pituuteen viikottain 5 min lisää. Mitään pikamatkoja nämä ulkoilut eivät ole vaan Iitu ulkoilee hihnassa ainakin pari kuukautta ja liikunnan tulee olla tasaista. Tulehduskipulääkkeen määrää vähennetään mutta annetaan vielä parin viikon ajan. Myös Cartrophen pistoksia annetaan 4 pistosta.

Kaikki siis hyvin tällä hetkellä ja näillä ohjeilla kuono kohti kuntoutumista...! :) Seuraava kontrolli on fysioterapeutin kanssa ma 30.7.



3 kommenttia:

  1. Voimia koko jengille. Paremmalla puolella tämä tarina jo on. Kyllä se siitä!

    VastaaPoista
  2. Nyt vaan maltillista kuntoutusta ja jaksamista koko teidän poppoolle :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Tsemppauksen lisäksi usko siihen että kuntoutuksen jälkeen saadaan viimeinkin kirjoitettua loppupiste tälle sairaskertomukselle auttaa kummasti jaksamaan! :)

    VastaaPoista