Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Operaatio

Perjantaina koitti odotettu polven operaatiopäivä. Hoitaja otti Iitun vastaan klo 7:20 ja kertoi että potilaan voi tulla noutamaan iltapäivällä. Kulutimme Joonaksen kanssa ensin aikaa Tampereen keskustassa mutta tämä taktiikka osoittautui aikas tyyriiksi - alemyynneistä huolimatta tai juuri niiden takia.. ;) Palasimme siis odottelemaan vastaanotolle. Saimme potilaan mukaamme noin puoli kolmen aikaan.

Operaatio meni hyvin. Polvilumpion lateraaliset sivusiteet olivat osittain repeytyneet ja venyneet. Niveleen tehtiin nylonside sekä sivusiteet kiristettiin ja ommeltiin. Vähitellen (n. 2 - 3 kk) nivelkapselin omat siderakenteet korvaavat nylonin ja tukevat niveltä riittävästi. Hieno juttu oli että ristisiteet ja nivelkierukat olivat ehjiä. Patellaluksaatiossa on useita eri asteita ja ne luokitellaan asteikolla 1 (= lievin) –> 4 ( = vaikea-asteisin). Eläinlääkäri arvioi Iitun leikatun polven ko. asteikolle 1:seksi.

Potilas oli perjantain pöhnäinen ja vinkui ikävää oloaan. Teimme Iitulle ison pedin jossa potilaan on hyvä pötkötellä ja parannella koipeaan. ..ja tietenkin paljon hellyyttä ja rapsutuksia..

...grossen poika sairastaa häntä hellikäämme. Lääkkehillä hoidelkaa grosseystäväämme...
Ulkoilu on rajoitettu ohjeiden mukaisesti vain tarpeiden tekemiseen. Näin mennään 11.7 asti jolloin on tikkien poisto ja kontrolli. Jalalle tulee alkaa varata painoa 3-4 päivän kuluessa. Iitu varasi jalalle painoa pikkaisen jo heti leikkausta seuraavana päivänä ja tänään jo jälleen himppasen enemmän.

Kesämuotia 2012 - tötterö johon on kätevä kerätä pihakivet ja pihamaan kasvistoa sekä ilmavasti leikattu turkki..




Leikkaushaava on varsin rujon näköinen.. 13 tikkiä. Tikkienpoiston jälkeen alkaa jalan kuntoutus joka suunnitellaan fysioterapeutin kanssa.
...mutta siitä lisää kontrollin jälkeen..

2 kommenttia:

  1. Kovin on tutunnäköistä :/
    Paljon paljon rapsuja ihanalle Iitulle <3

    VastaaPoista
  2. Mun nilkkaa on korjattu Kesäkuussa ihan samallalailla. Onneksi isäntä ei keksinyt tuota tötteröä, kun kipsin alta kutitti. ;-)

    VastaaPoista