Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

maanantai 27. elokuuta 2012

Fyssarilla vol.3

Leikkauksesta on jo 8 vkoa ja 3 päivää.

Ulkoisesti jalka alkaa näyttää paremmalle - turkki on kasvanut lähes ennalleen, lihaskunto on jalassa luonnollisesti heikohko mutta eiköhän siihenkin saada parannusta fyssarimme ohjeilla.

Iitulla on lenkkeillessä valjaiden lisäksi panta josta voi tarvittaessa paremmin hallita neitiä pitämään kaikki jalat maanpinnalla. ..lähinnä siis kohdattaessa uusia potentiaalisia koirakavereita..

..tänään siis fyssarilla vol. 3!


Kuntoutuksen eteneminen minun silmin: Iitu on ollut pirteämpi, liikkuu kevyemmin (mielellään ravaa) tosin ravi ei ole vielä puhdasta. Kokoajan haastavampaa saada Iitun energia purettua niin ettei tule hyppy-pomppu-loikka-koikka kohtauksia.. Ihanaa kun päästään jo lenkeille (20 min/lenkki)! Ikävä kyllä huolta on aiheuttanut se että Iitun jalka on selvästi kipeä iltaisin (keventää vasenta takajalkaansa voimakkaasti).

Kuntoutuksen eteneminen fyssarin silmin: Pyri rauhoittamaan Iitua. Riehuminen aiheuttaa polveen helposti kiertoliikettä joka kipeyttää polvea. Ulkoillessa Iitu ei saa vetää vaan kävellä hallitusti vierellä. Ravia kannattaa nyt selkeästi vähentää. Polven liikkuvuus on täysi mutta kinner kiristää hieman. Selässä on arkuutta lannerangassa ja rintarangan alaosassa, kuitenkin vähemmän kuin viime kerralla. Oikea hauis kiristää mutta palpaatioarkuutta ei ole. Vasemmassa hauiksessa on selkeää paineluarkuutta lihasrungossa sekä lievempää arkuutta jännetupen alueella.

...ja kuinka tästä eteenpäin: Päivittäiset hieronta+venyttely hetket jatkuvat, etujalkojen nostoharjoituksia vaikeutetaan niin että nostot tehdään etujalkojen ollessa korokkeella. Kiinnitetään huomiota istumisasentoon mm. ulkoilemaan lähdettäessä, metsäpolku kävelyjä, pidennetään ulkoilun pituutta 5 min/viikko.
Koska Iitu on kipuillut takajalkaa, kipulääkettä neljänä päivänä iltaisin yötä vasten.

...ja kahden viikon jälkeen katsotaan taas kuinka olemme onnistuneet!


3 kommenttia:

  1. No eihän se aina ihan suoraviivaisesti homma etene... Kovastipaljon vaan tsemppiä kuntoutuksen jatkamiseen!
    Rapsuja ihanalle Iitulle :)

    VastaaPoista
  2. herranen aika miten iitu on kasvanu! -joonas

    VastaaPoista
  3. Kiitos tsempityksestä Jenni! :) ..Iitukkaa rapsuteltu..
    Jontte - kuva taitaa hiukan valehdella.. Sellainen keskenkasvuinen kakara luppakorva vielä on.. <3

    VastaaPoista