Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

tiistai 14. elokuuta 2012

Fyssarilla vol.2



Maanantaina oli toinen fyssari käyntimme polvileikkauksen jälkeen. Leikkauksesta on nyt kulunut rapiat 6 vkoa.

Toipuminen minun silmin: Iitu on alkanut varata enemmän painoa leikatulle jalalle. Ulkoilut tehdään edelleen kävelylenkkeinä mutta Iitu tuntuu saaneen "sunnuntaikävelyistä" tarpeeksi ja yrittää vauhdittaa menoa vaihtamalla raviksi aina kun mahdollista. Sen muutaman metrin jonka Iitu on kerinnyt ravata leikattu jalka ei enää petä alta.


THE Purkki

Muutoinkin Iitu "tuntuu piristyneen"...ja jouduimmekin ottamaan käyttöön THE PURKIN. The Purkki on kolinapurkki jonka muistuttaa että kaikkien neljän jalkan tulisi pysyä välittömässä/läheisessä kontaktissa lattiaan.

Sanallinen huomautus ei tätä neiti Sotomayoria hillinnyt mutta Purkki muistutusmuotona oli erittäinen tehokas. Muutaman kenguruhypyn päätyttyä purkin heittoon nyt on riittänyt pelkkä purkin kolistelu.

Hyvä niin - nyt ei haluta vaarantaa toipumista...











Toipuminen fyssarin kertomana: Iitu käyttää jalkaa hieman paremmin kuin viime käynnillä. Etujalan nostoissa paino siirtyy hienosti takajalalle. Molemmat hauikset kiristävät selvästi, vasen oikeaa voimakkaammin. Iitun rintaranka oli erittäin jäykkä ja arka. Mobilisointi lisäsi rangan liikkuvuutta ja myös mobilisoinnin edetessä Iitu antoi paremmin käsitellä.
 


..ja kuinka eteenpäin..  Lisätään liikuntaa, jatkossa 3 x 20 min lenkki päivittäin. Hierontaa ja tasapainoharjoituksia jatketaan, yksi liike muutetaan istu-seiso-istu harjoitukseksi.

Kahden viikon kuluttua tarkastetaan kuinka olemme edistyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti