Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

PETTYMYS



               .......................................VALTAVA pettymys...................................


Aamulähtö Seinäjoelle ei ollut kaikista helpoin.. ..navigaattori ei löytänyt koko reissun aikana GPS kenttää (kaikki jotka tuntevat minun suunnistustaitoni tietävät että tämä on vakava ongelma..)...ensimmäinen bensa-automaatti herjasi pankkikortin luentavirheestä... Matkaan kuitenkin päästiin - kaikista ennusmerkeistä huolimatta..

Seinäjoelle saavuttiin ajoissa ja kerittiin käydä Iitun kanssa pieni kävelylenkki ennen eläinklinikalle menoa. Eläinlääkäri katsoi Iitun röntgen ja CT-kuvat todeten "Hienoja kuvia muttei näistä mitään vikaa löydy." Samoin kuin ennenkin - kliinisessä tutkimuksessakaan ei todettu mitään aristuksia.
..jos jotain hyvääkin.. niin diagnoosi OCD:sta sai myös kyytiä. Iitun nivelissä ei ollut merkkejä nivelrikosta ja luultu irtopalakin osoittautui joksikin muuksi. Mahdollisuus tapaturmaisesti syntyneestä vauriosta oli kuitenkin mahdollinen joten jatkettiin tähystykseen.

"Vasemman olkanivelen tutkimus tähystyksellä (artroskopia). Nivelessä ei todettu mitään poikkeamia normaalista. Rustopinnat, jänteet ja siteet ovat normaalit eikä nivelessä ole tulehdusta.
Kliinisessä tutkimuksessa ei todettu mitään aristuksia eikä Iitu ontunut etujalkoja.
Oireilun syy jää edelleen epäselväksi, koska ei ole mahdollista paikallistaa kipukohtaa jalassa."

Viimeinen lause vetää mielen matalaksi...

Kunhan tästä toivutaan (n. 2 viikon sairasloma) niin matkamme käynee fyssarille.. Nyt on tutkittu luita ja rustoja..jäljelle jää osaset jotka eivät näy röntgen- tai CT -kuvissa.

Vaikka mieleen tuleekin lähinnä K-18 sanonta veren kierron estymisestä...niin nyt keskitytään toipilaan paijaamiseen.






4 kommenttia:

  1. Huh huh, ompas menoa!
    Oon tätä juttua täältä seuraillut ja eiköhän se pettymys hellitä pian. Nivelongelmat on kuitenkin niin vallan ikäviä. Tokihan on ontumakin, tottakai, mutta ehkäpä kyse olisi lopulta kuitenkin jostain "pienemmästä"... Paljon paljon terkkuja ja haleja ihanalle Iitulle ja paranemisia myös tottakai :)

    VastaaPoista
  2. No jopas nyt jotain, muutos diagnoosiin vielä viime metreillä. Jospa tämä muutos olisi kuitenkin muutos sinne parempaan ja helpommin hoidettavaan suuntaan? Me täällä ainakin toivotaan niin ja pidetään peukkua että potilas tulisi kuntoon. Tsempit sinne teille!

    VastaaPoista
  3. Harmia seuraa varmasti helpotus. Rakkautta toipilaalle<3

    VastaaPoista
  4. Kiitos! =)

    ...pettymyksestä eteenpäin...

    Iitulle on nyt tilattu aika eläinfysioterapeutti/osteopaatti Markus Laioselle heti kahden viikon saikun loppumisen jälkeen.

    Nöyränä mutta päättäväisesti jatketaan Iitukan kanssa matkaa..

    VastaaPoista