Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Huolta ja murhetta...

HUOH..
Aina ei ole koiran ja omistajan elo kevyttä ja huoletonta..

Tämä sairaskertomus alkaa marraskuisesta illasta. Palasimme Iitun ja Masin kanssa iltalenkiltä. Tassuissa oli vielä ripaus energiaa.. kerta talon ympäri Masin johdolla ja sisälle. Tuona iltana Iitu ontui ensimmäisen kerran makuulta noustessaan.

Onhan näitä pikku venähdyksiä ja kolhuja ennenkin sattunut joten odoteltiin muutama päivä josko ontuminen menisi itsestään ohi.. Ei mennyt. Nuori, isokokoinen koira kuitenkin kyseessä joten lähdettiin Valkeakoskelle tutkimuksiin. Iitulle tehtiin ontumatutkimus ja röntgenkuvaus. Kuvista ei löytynyt syytä ontumiseen joten palattiin kotia ohjeina kevyt liikunta ja tarvittaessa tulehduskipulääkkeet.

Näillä ohjeilla mentiin vuodenvaihteen yli. Ikävä kyllä ontuminen ei loppunut. Uusi aika eläinsairaalaan ja uusi ontumatutkimus ja röntgenkuvaus. Edelleenkään kuvista ei löytynyt syytä ontumiseen joten eläinlääkärimme ehdotti mahdollisuutta CT kuviin "ihmispuolelle".

Korkein odotuksin lähdimme ystävänpäivänä sairaalaan. Pujahdimme sisälle sivuovesta yhdessä eläinlääkärimme, avustajan, toisen koirapotilaan ja röntgenhoitajan kanssa. Ilmeisesti koirapotilaiden näkeminen ei ole sairaalassakaan ihan jokapäiväistä sillä vartijat pysäyttivät matkamme nopeasti. ;) Sairaalan röntgenhoitajan tiukka vakuuttelu siitä että asia on sovittu ja täysin Ok sai hämmentyneet vartijat lopulta luovuttamaan..


Iitu CT kuvassa



Yksi kuvista.. tekniikkaa jota ei voinut olla ihailematta..

Iitun kuvat tutkittiin ja lausuttiin usean asiantuntijan voimin Helsingin Yliopistollisessa eläinsairaalassa. "Ei mitään merkittäviä löytöjä." Toisaalta niin helpottava ...MUTTA...piinaava tulos...MIKSI Iitu ontuu?!?!?

Tulosten jälkeen Iitun kyynärpään niveleen on ruiskutettu kerran kortisonia/niveliä voiteleva seos. Tämä toimenpide auttoi muutamaksi päiväksi.

Nyt olemme ottaneet "aikalisän".
Iitu syö ravintolisiä jotka voitelevat niveliä ja vältämme hurrrjia riehumisia (..joka on helpommin kirjoitettu kuin tehty..). Muutoinkin Iitu on edelleen oma ihana itsensä. :) Koko tänä aikana Iitu ei ole osoittanut kipua muutoin kuin ontumalla levon jälkeen. Grosse neiti on ensimmäisenä lähdössä ulos ja mielellään tulisi viimeisenä sisään..

Seuraamme kuitenkin myös eläinlääkärimme kanssa tilannetta (..olenkin vaihtanut eläinlääkärimme kanssa viimeaikoina enemmän sähköposteja kuin ystävieni..) ja pidän myös teidät ajantasalla kuinka ravintolisät vaikuttavat.









2 kommenttia:

  1. Hei! Missä sairaalassa CT-kuvaus tehtiin? Ihan vaan uteliaisuudesta kysyn, itsekin olen röntgenhoitaja ;) ja ihailen edelleen noita kuvia, kyllä nykytekniikka on mahtavaa :D Toivotaan Iitulle paranemisia, toivottavasti kyse on vain kasvukivuista tai muusta ohimenevästä venähdyksestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos tsemppauksesta! :) Kuvaus kokemuksena oli todella mielenkiintoinen - ja samaan hengenvetoon tietenkin toivomme että kokemus jäisi myös ainutkertaiseksi.. ;) Iitu kuvattiin TAYSissa.
      Mukavat sivut sinulla! Rapsutuksia Leialle!

      Poista