Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

OCD

...harvoin lienevät eläinlääkärissä nähneet yhtä onnellista henkilöä kun koirasta löytyy irtopala! ;)

                                              ...otetaanpas pikkuisen taaksepäin.. 

Meillä oli tänään sovittu aika eläinlääkäriimme: ontuman jatkohoito + rokotukset.
Iitu ei pahalla muistellut edellisiä käyntejämme vaan häntä heiluen, reipasta husky vetoa harrastaen tultiin paikalle. Puntarin kautta odotushuoneeseen - naiselliset 43 kg sveitsiläistä.




Eläinlääkärimme teki ensin perustarkastuksen Iitulle. Kun kaiken todettiin siltäosin olevan kunnossa jatkettiin ontumatutkimukseen. Lääkärimme ehdotti tutkimuksen jälkeen uutta röntgenkuvausta. Ontuminen kun on jatkunut sitkeästi - pahentuen pääsiäisen aikaan runsaasta ulkoilusta. Näinpä Iitu siliteltiin unten maille ja kuvattiin kyynär- sekä olkanivelet molemmin puolin. Nyt kuvissa näkyi varsin selvästi vasemmassa olkanivelessä irtopala. Tämä löydös tukee myös CT kuvausta jonka tulemana todettiin lievä nivelrikko. Tuolloin ei kuitenkaan ollut "merkittäviä löydöksiä" eli irtopala joka hankaa kuin hiekansiru nivelpintojen välissä lienee irronnut myöhemmin (..joka puolestaan selittää lisääntyneen ontumisen..).

VIHDOIN - SYY ONTUMISEEN SELVISI!!! ..ja tiedämme kuinka jatkaa tästä eteenpäin! :)

Eläinlääkärimme suositteli muutamaa tähystysleikkauksiin ja irtopalan poistoon/nivelpintojen putsaukseen erikoistuneita lääkäreitä. Selvitämme nyt yhdessä kuinka pikaisesti pääsemme lääkärimme lähetteellä leikkaukseen.

Nyt on luottavainen olo - kyllä me täältä noustaan! :)

*** OCD on lyhenne osteochondritis dissecans -termistä. Osteokondroosi on luun ja ruston kehityshäiriö. Osteokondroosi syntyy koiranpennun kasvuvaiheessa. Oireena on useimmiten ontuma. ***

5 kommenttia:

  1. Hienoa, kun syy vihdoin selvisi! Toivotamme Iitulle tsemppiä tulevaan leikkaukseen :)

    VastaaPoista
  2. itkettää ja naurattaa, tuntuu hyvältä ja pahalta. Eteenpäin on menty, se on hienoa. Hali rapsut Iitulle. :)

    VastaaPoista
  3. Huojentavaa, että syy löytyi. Epätietoisuus kun on pahinta.
    Onneksi leikkausajan saitte näin pian. Tsemppiä tulevaan.

    VastaaPoista
  4. Syy selvisi, hienoa!! Paljon rapsutuksia Iitulle =) Terveisin, Casanova Kajjjaanista ;)

    VastaaPoista
  5. ISO Kiitos kaikille meitä täällä ja muutoin tsempanneille! :) Nyt lähdetään häntä pystyssä leikkaukseen ja siitä kuntoutukseen. ...ramppi on tehty jo ulkorappusiin.. ;)

    VastaaPoista