Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

torstai 21. tammikuuta 2016

Lopullinen diagnoosi: Ei OC - se on Flexor enthesopathy ! The final diagnosis: it´s NOT OC - it´s flexor enthesopathy !


Luonteen piirteitä kuvaillessa jätän useimmiten sanan "kärsivällinen" valitsematta.. Niinpä olen kerennyt tarkastaa puhelimeni noin kuutisensataa kertaa (jos en ole kuullut että se on soinut..) ja kertaalleen laittaa viestiä eläinlääkäriasemalle (ovathan yhteystietoni oikein..).. ;)

Tänään Anssi soitti.
Iitun CT kuvat olivat eilen päässeet huippuasiantuntijoiden syyniin Suomessa pidetyssä kansainvälisessä tapaamisessa. Asiantuntijat olivat olleet yksimielisiä tuloksesta:
flexor enthesopathy.

Hyvät uutiset: CT kuvissa näkynyt järkäle ei ole irtopala, eikä se ole nivelessä. Nivelen sisällä ei siis ole ongelmaa. Järkäle on uudisluuta joka on muodostunut koukistajalihaksen/jänteen kiinnityskohtaan.
Sairaus ei siis ole OC. Tämän sairauden ennuste on huomattavasti parempi.

Huonot uutiset: Sairauteen auttaa vain konservaatinen hoito: kipulääkitys (alkuun pidempiaikainen, ehkä loppuelämäksi), kortisoni ja fysioterapia/osteopatia. Ei siis ole oikotietä eikä leikkausta jolla Iitu saataisiin pian kuntoon.

Pidän erityisen paljon Anssin tavasta ajatella koiran hyvää elämää. Olen täysin samaa mieltä siitä, että Iitun kannalta ,nyt kun tiedetään sairaus, on tärkeintä löytää hyvä lääkitys ja saada koira taas kivuttomasti liikkumaan. Se että koira ontuu muutaman askelen levolta noustessaan ei ole niin huolestuttavaa, pääasia että Iitu liikkuu taas koko elämän ilolla eikä Iitulla ole esim. lepokipua.

Huomenna käydään ottamassa kortisonipistos kyynäreen ja tarkastetaan lääkitys.

..palataan aiheeseen ja Iitun toipumiseen..










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti