Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

maanantai 4. elokuuta 2014

Toivoa on! / We are back in game!



...liian paljon arvailua... kokeilua.. Epäilemättä hyvää tahtoa.. muttei kokemusta tai osaamista.

Minulle kerrottujen oletusten ja näkemäni toimenpiteiden perusteella en ole vielä valmis luovuttamaan...
Halusin toisen lääkärin mielipiteen Cavan tilasta. Viikonloppuna googletin, tutkin eri foorumeilla käytyjä keskusteluja/suositteluja lääkäreistä, omia kokemuksia ja kuultuja tarinoita..
Saimme ajan maanantaille Univet Hattulaan lääkärille jonka erityisosaamista on ortopedia, kirurgia, tähystyskirurgia, oftalmologia

Toivon saavani lääkäriltä faktoja - hyviä tai huonoja - joka tapauksessa tietoon perustuvia tosiasioita.

Ensiksi keskustelimme Case-Cavaa läpi. Tämän jälkeen annoimme luettavaksi kasvaimen poiston jälkeen saamamme kirjalliset kuvaukset leikkauksesta ja hoito-ohjeista.

Monenmoista ajatusta kerkesi mielessä käydä kun silmäilin lääkärin ilmeitä  hänen lukiessa sairaskertomusta.. silittelin Cavan päätä.. ja odotin.. 

Lääkäri nosti katseensa papereista.. Varmisti vielä oliko jälkimmäinen patologin lausunto otettu koepalasta joka oli otettu leikkauksen yhteydessä? (Kyllä).. Hmmm.. Hänen mukaansa lähes poikkeuksetta näihin tuloksiin voi luottaa.. On olemassa lipoma (rasvakudoskasvain) muoto joka kasvaa juurikin edellisen eläinlääkärin kuvaamalla tavalla. Harmillinen, uusiutuva..mutta ei niin vaarallinen..
Leikkaushaavaan kertynyttä nestettä ei voi vain poistaa sillä poistettu kasvain on muodostanut jalkaan ontelon joka täyttyisi uudestaan muutamassa päivässä (Totta! Niihän meille kävi kun kävimme nestettä viime viikolla ex-eläinlääkärillä poistattamassa!!).

Cavan jalasta poistettiin (seroomasta) osin kertynyt kudosneste. Jalkaan laitettiin tukiside joka estää nesteen kertymisen uudestaan ja puristaa onteloa kutistumaan. Haava oli siisti eikä alueella ollut tulehduksen merkkejä. 

Torstaina jatkamme Cavan hoitoa. 

Kiitos kaikille jotka ovat myötäeläneet, kannustaneet ja muistaneet Cavaa iltarukouksessaan! <3 

..ehkä niitä ihmeitä tapahtuu.. 

Tässäpä vielä itselleni pyytämä patologin lausunto:

Diagnosis:
Lipoma

Critical report:
A lipoma is a benign tumor of the adipose tissue.
Evidence for malignant tumor growth could not be detected in the
examined locations. The prognosis is good.





2 kommenttia:

  1. Kovat tsempit ja paljon voimia söpöliinille !! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä taistellaan! Haava on parantunut mutta edelleen Cava ontuu voimakkaasti. Odottelemme pikkuhiljaa käännettä parempaan.. jos leikkaus aiheutti hermovaurioita, paraneminen voi kestää pitkään tai.. Mutta sitä vaihtoehtoa emme nyt mieti. :)

      Poista

Blogiarkisto