Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

lauantai 9. elokuuta 2014

Sennen specialty 7.8.2014



Tämän vuoden erikoisnäyttelyssä oli mukana erityistä tunnelmaa.. Maailman Voittaja näyttelyt olivat houkutelleet mukaan ennätysmäärän grosseja: 1 pentu, 13 urosta ja 21 narttua oli ilmoitettu mukaan! Jo viikkoja aiemmin, fb:n grosse ryhmässä, tunnelma oli korkealla. ..listattiin osallistujia.. tiedossa olevia ulkomaan osallistujia.. annettiin vihjeitä mistä voisi hankkia Suomen lippu pyyhkeitä.. Tiedettiin että kovaan myllyyn joudutaan.. mutta periksi ei anneta!

Erkkaripäivän aamuna aurinko pysytteli vielä pilviverhon takana mikä teki lämpötilasta siedettävän. Hiukan haikeana  kävin ilmoittamassa kehäsihteerille ettei Cava osallistu tämän päivän mittelöihin.. (neiti jäi paukuttamaan kauluriaan ulko-oveen meidän lähtiessä "HEI! HETI takaisin - minä jäin tänne!!!!!").. Kiitos teidän kaikkien kannustuksesta ja välittämisestä jotka kävitte kysymässä Cavan voinnista ja toivotitte tsemppiä paranemiseen! <3
..mutta hetken haikeuden jälkeen tunnelma vei mennessään..

Tuomaroinnista kehässä vastasi Henny Kapptjin Sakasta.

Ensimmäisenä tulikasteeseen tassutteli pentuluokan Karma. Hienosti pikkuinen debyyttinsä hoitikin, ollen ROP pentu ja lopulta BIS3 pentu!

Wunderweiler Angel of Love / Puppy Class 7 - 9 M
Sen jälkeen olikin aika löytää urosten paras..

Male / Junior Class / 1. Aktion 2. Jomatanjo´s Ictor 3. Meafition Dior Beiri 4. Harambee´s Especial Emerald 

Intermediate class / 1. Harambee´s Daring Diamond

Intermediate class / 2. Jomatanjo´s Ictor 3. Harambee´s Dynamite Diamond 4. Prince Von Der Schlossinsel
Open Class / 1. Asbel 2. Suma-Shadetree Jaroslav The Great (in the picture) 

Champion class / 1. Sennenhund Rossii Equador 2. Gillix Synth Echo
..ja näistä paras..

Best male / 1. Asbel 2. Sennenhund Rossii Equador

WOW! Asbel jätti takajalkojensa kannuksia katselemaan yhdeksi maailman huipuksi rankatun uroksen (mm.  Inter. Champion, Winner of World , European Winner, Winner of Craft's)!! ..ei ihme että erkkari päivän iltana facebookin yksityisviestit sinkoilivat kuumina - Kuka tämä Asbel on?!?!? 

..sitten otetaan henkeä ja neitosten pariin.. 

Bitches / Junior class 1. Fjella Vom Försterrain 2. Aleksina 3. Jomatanjo´s Isa 4. Harambee´s Eternal Emerald

Intermediate class / 1. Jomatanjo´s Hera 2. Harambee´s Dazzling Diamond 3. Harambee´s Divine Diamond 4. Aruba Maisa Karantanska 
..avoimen luokan narttujen kuvaus jäi väliin koska tässä välissä lähdimme verryttelemään/sipaisemaan Iitun kehäkuntoon.. Aurinko porotti tuskaisen kuumasti ja huomasin että Iitun oli kovin väsähtynyt.. Voi pikkuista.. Tuumin Iitulle että "..niin kovassa seurassa ollaan että yritä nyt jaksaa kipittää kunnialla kehä kertaalleen.."

                                                  ..kun kehäsihteerin viuhakasti nousi.. 
..ajattelin "Hienoa! Toive ja tavoite tähän näyttelyyn saavutettu!" :) 

Tässä välissä pääsimme varikolle ykkösluokan huoltoon - ISO Kiitos Rokin huoltohenkilökunnalle jotka ottivat hellään kylmähoitoon "vierastallin" kilpailijan.. Muiden valioneitosten yksilöarvostelua seuratessamme Iitu makasi varjossa Arafat -tyyliin märkä pyyhe päänsä päällä. 

Kylmähoidosta virkistyneenä Iitu paransikin esitystään ja ravasi valioneitosten paalupaikalle! ..ei ole totta.. Melkein jo auringonpistosta (sekä omaa että tuomarin..) epäillen, kiitimme kuitenkin kunniasta ja asetuimme ykkösiksi. 

Champion class / 1. Quilissbeth from Balihara Ranch

Champion class / 2. Volga Artis Vellari Iz Blagorodnogo Doma 3. Sennenhund Estate Alpina-Granta 4. Sennenhund Rosii Shangri-La

...ja neitosten lopullinen rankkaus.. jaksaa..jaksaa...


..ja lopullinen järjestys.. 

Best bitches / 1. Esmeral´Da Mayris Senrus 2. Quilissbeth from Balihara Ranch 3.Volga Artis Vellari Iz Blagorodnogo Doma 4. Fjella Vom Försterrain


WAU! ..enpä olisi hurjimmissakaan päiväunissa osannut toivoa että Iitu taklaisi kehästä mm. maailmanvoittajan ja multichampionin.. Tämä menestys kirjataan kultaisiin muistoihin..ja palataan siihen jälleen kun viuhkasta värähtää jotain mistä hiljaa mutisten emme ole  samaa mieltä.. ;) 

..tässä vaiheessa (ehkä varsin ymmärrettävästi..) kuvaajan sekä handlerin keskittyminen pääsi herpaantumaan.. 

..ja sillä välin valittiin päivän upeimmat ROP Esmeral’Da Mayris Senrus & VSP  Asbel

Onnittelut Voittajille ja kaikille tuloksiinsa tyytyväisille! 





2 kommenttia:

  1. Kiitos Minna jälleen hienosta kisaraportista. Ja vielä onnea huikeasta menestyksestä!
    Ilman näiden muutamien Suomalaisten huikeaa menestystä olisin todella päivän jälkeen "mutissut hiljaa partoihini", mutta teidän menestys pelasti päivän!
    Meillä on upeita koiria ja ihania ystäviä! ♡
    Kiitos kaikille mukavasta päivästä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! ..ja komppaan täysin sinua.. Niin täällä kuin muissakin mittelöissä, ihan parasta on tämä upea porukka samanhenkisiä ihmisiä! ♡

    VastaaPoista

Blogiarkisto