Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

perjantai 30. toukokuuta 2014

Virallisissa kuvissa / Official health tests



Tänään oli Se päivä kun oltiin Cavan kanssa toiveiden ja haaveiden tienristeyksessä. Viralliset terveystutkimukset. Iitun kanssa koetut pettymykset painoivat mielessä... mutta ajellessamme kohti eläinlääkäriä aurinkokin pilkahteli tummien sadepilvien välistä joten päätin että häntä pystyssä mennään ja murehditaan vasta jos aihetta löytyy!

Halusin että Cavan kuvaa ehdottomasti Eläinystäväsi Lääkäri´n Juha Kallio. Juha on lääkäri joka ratkaisi aikanaan Iitun ontumisen syyn ja leikkasi Iitun polven. Cavaakin Juha on nähnyt rokotuksilla ja pentupiirissä jo minigrossesta lähtien. Kaiken lisäksi Juhalla on kokemusta grosseista ennen meidän tyttöjäkin.  Juha Kallio

Tulevasta tietämätön Cava tassutteli iloisesti asemalle. IIIIhana paikka - hoitajat mennä huiskivat edestakaisin ja rapsutuksia sateli sieltä sun täältä! Puntarillakin pyörähtiin, numerot pysähtyivät lukemiin 42,2 kg.

Juha tuumasi meidät nähtyään "Onpas sinusta tullut iso tyttö!" (..oletan että kommentti oli tarkoitettu Cavalle..). Tarkastuksen jälkeen Cava sai nukutusaineen joka taisi osua suoraan nukkusuoneen sillä neitonen väsähti lattialle muutamassa minuutissa.



..sitten alkoi emännän piiiiitkät minuutit.. Luin siinä (muka) jotain lehtiäkin.. en muista mitä..

Kesken kuvausten Juha tuli luokseni ja kertoi että on löytänyt jonkin muutoksen lannenikamasta joka näkyi lonkkakuvista. ..ihan niinkuin verenpaineet eivät olisi muutoinkin jo takoneet huippulukemia, kuulohöröttimeni tekivät vielä pienen kepposen.. kuulin ensin että lannenikamasta löytyi MURTUMA!! Ilmeeni oli varmasti tätä luokkaa..

..koska Juha toisti hyvin nopeasti MUUTOS - ei murtuma.. Joka tapauksessa, asiaa ei tarvinnut miettiä sen enemäpää - lisätään pakettiin selän röntgenkuvaus virallisen protokollan mukaan (vaikkei selän tulos olekkaan virallinen alle 2 vuotiaalla koiralla).

..tässä vaiheessa kerkesin jo miettiä mahtaako eläinlääkäreillä olla jotain piikkiä ja seerumia annettavaksi myös ihmisille jos emäntä pyörtyy/pimahtaa/pamahtaa liiallisen jännityksen vuoksi.. Isäntäkin kerittiin "hälyttää" töistä mukaan jänskittämään tuloksia..

Sitten meidät kutsuttiin herättelemään Cavaa ja Juha tulisi kertomaan alustavan arvionsa kuvista.

Lonkat ovat tiiviit ja hyvärakenteiset. Alustavan arvion mukaan lonkat ovat A/A. Kyynärpäät ovat terveet. Polvet ovat normaalit 0/0.

Lonkkakuvauksen yhteydessä havaittu muutos lannenikamassa ei aiheuta Cavan elämään minkäänlaisia rajoituksia, luultavammin nikama ei tule vaikuttamaan millään tavalla. Varmistin Juhalta myös mahdollisen jalostuskäytön mahdollisuuden johon Juha tuumi ettei näe syytä miksi Cava pitäisi pois sulkea jalostuksesta - varsinkin kun huomioi muut terveystulokset.

Odotamme tietty vielä Kennelliiton viralliset tulokset.. mutta...      :) 

Unen pöpperöinen Cava kääntyi vielä ovelta Juhan rapsultetavaksi.. "Hieno luonne..." kuului huoneen ovea sulkiessamme..

Today was an exciting day. It was time to make Kassiopeia´s official health tests. In Finland you don't have to make mandatory health tests to swissy, but I definitely wanted to know what is the situation...

Is it possible that some day I can start small-scale breeding with Kassiopeia?

A great day! Of course .. we have to wait for the Finnish Kennel Club official statements... 
But the veterinarian estimated on the basis of X-ray images:

Hips: A/A
Elbows: 0/0
Knees: 0/0

From the vertebrae was found matter, but it is unlikely affect to her life.

..and the character.. the vet praised it!   :)

***********************************************
Saimme viralliset tulokset / We got the official results 2.6.2014

 Hips: A/A
Elbows: 0/0
Knees: 0/0

We are very Happy!!!! :) 

***********************************************




2 kommenttia:

  1. Haa, onnea onnea :D
    Juha on kyll aika maagi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Pidetään vielä peukkuja virallisiin tuloksiin saakka mutta olen kyllä erittäin yllättänyt (..ja niin varmasti Juhakin koska tuumi lonkista että ihme jos muuttuvat kennelliitossa) jos isoja muutoksia tulee. :)

      Poista

Blogiarkisto