Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

lauantai 17. toukokuuta 2014

Rally-tokoon tutustumassa / Rally-obedience course



Emme ole Iitun kanssa toko kentille katselleetkaan pari vuotta sitten käydyn kurssin jälkeen.. Iitu käytti kurssikerrat lokkien katseluun, minä numeroiden laskemiseen..hitaasti...sataan..kahteen.. Kersantti Karoliinan pitämä toko kurssi ei tuottanut suuria onnistumisen tunteita kurssilaisissa - eikä kurssin pitäjäkään kysellyt meitä jatkoryhmään.. ;)

Ilmeisesti aikaa oli kulunut tarpeeksi ja kun kurssin nimen eteen lisättiin sana ´rally´ aloin miettiä josko uskaltaudumme takaisin liivijengin pariin..

Olin lueskellut ettei rally-toko ole millintarkkaa tahkoamista vaan pääasiana on koirakon iloinen yhteistyö. Koiraa saa kannustaa, ohjata käsimerkein ja sanoin. Silloin päätin että tässäpä laji jota lähdemme kokeilemaan - iloa, vauhtia, höpötystä ja sähläystä kun ei meidän elämästä yleensä puutu!

Aloitimme Iitun kanssa Pirkanmaan Sennenin rally-toko kurssin. Kurssikertoja on nyt takana kaksi kolmesta. Toko taustasta olisi varmasti hyötyä tässäkin lajissa mutta hyvin ollaan pärjätty koti-toko taustallakin muiden mukana. Tekoblondille suurinta päänvaivaa on tuottanut kaikki ne käännökset ja pyörähdykset - emäntä kännös 270 astetta vasempaan..koira oikeaan..eikun... Tupee on välillä radan jälkeen yhtä sekaisin kuin Särkäniemen Tornadossa.. Mutta hauskaa on ollut! :)

Olemme saaneet kouluttajilta hienoja neuvoja joten tästä eteenpäin tarvitaan vain treeniä, treeniä ja treeniä!


We started a rally-obedience course. In rally-obedience is the most important thing cheerful cooperation - not exact performance. In our life is lot of joy, speed and volume so this could be our kind of hobby. 

Kassiopeia: ...just wait.. one day I will try this too..






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto