Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

lauantai 23. marraskuuta 2013

Pentunäyttely 23.11.2013 / Helsinki Messukeskus








....5:30..... koiranäyttelyhulluharrastaja on viikonloppuna naapurustossa ensimmäisenä hereillä!

Tänään agendalla oli pentunäyttelyt Helsingin Messukeskuksessa. Kelin puolesta matka Helsinkiin taittui mukavasti - aste/pari pakkasta, ei ruuhkaa (kepo tosin kommentoi vierestä että EI TIETENKÄÄN - mutisi myös jotain kepojen pelastusjärjestöstä..).

Mietimme mitä Cava mahtaisi tuumia hälinästä ja kuhinasta ilman Iitun tukea ja turvaa... Ei hätää! Cava käyttäytyi hienon riiviömäiseti rohkeasti! Kaikki koirat ja ihmiset edestä/takaa/sivusta moikattiin... Muutamalle turhan innokkaalle toope dobermanni pojalle piti näyttää ettei grosse tyttöjä noin vain tulla pussailemaan!

Tuomarimuutoksen jälkeen arvion tämän päivän kunnosta meille langetti Taina Nygård. Meitä ennen kehässä nähtiin kaksi koiraa.

Kehäsihteerin kiljaistessa edustamamme rodun nimen ravasimme tuomarin luokse kunniapalkinnon kivan arvion kiilto silmissä. Törmäsimme kuin Titanic jäävuoreen tuomarin ilmoittaessa ensimmäiseksi "Voi..voi.. sinun ongelmasi on tämä.." taputellen rinnan alaosaa.. Tässä vaiheessa kävi mielessä niiaus ja ravaus kohti viereistä pohjoista uloskäyntiä.. Ei auta.. Reilun näyttelyhengen nimissä kipitimme ympyrät ja edestakaiset liikkeet ja pönötimme asennossa odotellen lopullista tuomiota tuomarointia. Niinhän siinä kävi että tuomari kertoi ettei voi antaa tänään kunniapalkintoa koska rinnan ala-osa on kovin kehittymätön ja siitä johtuen etujalat vinksottavat vähän miten sattuu. Tuomari kertoi että ongelma todennäköisesti poistunee kun koira kasvaa ja rintakehä kehittyy. (MITÄ?..Jo 7,5 kk ja eikö tämä olekkaan vielä valmis...) Tuomari jatkoi vielä kehuen kovasti Cavan karvaa, hampaita ja erityisesti hienoa luonnetta. Arvostelu sinänsä on varmasti oikein ja paikkaansa pitävä joten häntä pystyyn ja kohti uusia kehiä!

7½ kk. Lupaava koko. Erinomainen purenta. Oikeailmeinen pää. Antaa tässä vaiheessa hieman takakorkean vaikutelman. Riittävä raajaluusto. Kääntää eturaajoja kyynärpäistä sisään, muutoin ulos. Hyvä rintakehä. Toivoisin paremmat eturaajojen kulmaukset. Hieman luisu lantio. Erinomainen karvanlaatu. Vaaleahko tan-väri. Miellyttävä käytös.
PENTULUOKKA1


Näyttelypaikka oli tänään sinänsä erikoinen että samaan aikaan Messukeskuksessa vietettiin kuusia messuja! ...saman katon alta olisi voinut mm. ostaa itselleen liskon/käärmeen/jonkin muun pikku ötökän tai vaihtaa kissanäyttelyiden puolelle.. Alakerrassa olisi päässyt ratsastamaan ponilla tai opettelemaan kädentaitoja.

Vaikkei tänään mainetta ja kunniaa tullutkaan.. arvelin että rotta agility on kuitenkin sen verran vaativa laji että pysyttäydyn toistaiseksi sveitsiläisissä muuleissa... ;)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto