Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

lauantai 2. marraskuuta 2013

Koiria, ystäviä ja koiraystäviä / Dogfriends


Useamman kerran olen lukenut tai keskustellut aiheesta "Tarvitseeko koira koiraystäviä?". Varmasti yhtä ja oikeaa vastausta ei ole, riippuen rodusta, yksilöstä ja koiran ihmisperheestä monenmoisia mielipiteitä löytyy. Uskon kuitenkin että pentuna kannattaa panostaa miellyttäviin koirakokemuksiin. Omistajan vastuulla on turvata pennulle nimenomaan hyviä, miellyttäviä kokemuksia. Jokaista remmiräyhääjää ja flexi vaanijaa ei pidä päästää pennun lähelle. Sosialistamiseen käytetty aika ei varmasti mene hukkaan vaan taidot tulevat auttamaan niin arkipäivien sujumista kuin harrastus/lomailu/juhlapäiviä. Vaikka meiltä löytyy koirakavereita myös kotoa, on tärkeää tutustua myös lauman ulkopuolisiin koiriin ja opetella puhumaan koiraa..

Meillä sosialistaminen on alkanut pentupiiristä. Pentupiirissä pikkuiset ovat saaneeet temmeltää valvotusti samanikäisten ja kokoisten kanssa.

We have started socialization of puppies from puppies play school. There puppies play with the same age and size puppies.

Quilissbeth and cavalier puppy get to know each other. 

Kassiopeia and little friends.. 

..ja sitten on meidän tutut koirakaverit.. Tässäpä Cavan uusin kaveri, suloinen pikku komistus, Raivo!

..and we have also familiar dof friends. May I introduce Kassiopeia´s newest friend , a handsome little guy, LAND ROVER from Swiss Star.

Swiss Star´s little wild stars.. 



..and finally tried little stars.. 

Koira tulee varmasti toimeen ilman lajikumppaneitaankin ja oman perheen ihmiset ovat koiran lauma. Harvemmin (tuskin koskaan) mekään moikkailemme lenkillä ollessamme muita koiria...

... mutta tällaiset koiraystävien ja ihmisystävien tapaamiset ovat piristäviä! Uskon että kun katsoin taustapeilistä takaboksiin kotia päin ajellessamme myös Cava hymyili! ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto