Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

maanantai 9. maaliskuuta 2015

OnnenKoira koirakylpylässä / Swimming



Aiemmassa jutussa kirjoittelinkin että toipilaan tassu ei vielä kestä sitä lenkkeilyn määrää mitä nuoren koiran pää tarvitsisi.. Neidin muhkeat muodot ovat myös muuttuneet entistä kurvikkaammiksi joten päätin että nyt tarvitaan tilanteeseen sopivaa aktiviteettia! 

Pirautus Hyvinkään koirauimalaan ja meidät toivotettiin Tervetulleiksi sunnuntain ratauintiin. Ratauinnissa koira ui kytkettynä ja koko altaan mitta (16 m) on käytössä. Omistaja uittaa koiraa altaan reunalta. Tämän vaihtoehdon kerrottiin sopivan erityisesti toipilaille. Ratauinnissa altaan toisella reunalla ui toinen koira ja mekin saimme uintikaveriksi papparaisen mallia belkkari laekenois.

Ensikertalaisina meille opastettiin menettely step by step.. 

..ensin valittiin loosi johon jätettiin ulkotamineet ja vaihdettiin omistajallekin päälle "pärskyttelyn kestävää" allasvaatetta.. 

...before entering the pool...  Rules: No running, Don´t push me into the pool, Don´t pee in the pool.. 


Sitten suihkun kautta valitsemaan sopivat uintiliivit.. 

We are waiting for our turn.

Kertasimme Cavan uittajan kanssa kuntoutuksen syyn ja tavoitteet  - ja sitten tositoimeen! 

She swam for the first time - ever!! 


Cava osoitti erinomaista omapäisyyttä ja sitkeyttä kokeilemalla joka kerta altaaseen mennessä mahtaako urheilusuoritus perustua vapaaehtoisuuteen vai mennäänkö altaaseen vaikka peffasta avittamalla.. Sinänsä uittaja kehui Cavan uintitaitoja. Omistajat kannustivat neitosta altaan reunalta ponteviin suorituksiin. Cava ei ollut ennen uinut edes järvessä joten erittäin tyytyväisiä ja ylpeitä olimme tytön suoritukseen!

..ja Kyllä neitonen olikin väsynyt ½ tunnin uinnin jälkeen! Vuoron aikana vedettiin useasti altaan päästä päähän. Välillä noustiin muutamaksi minuutiksi altaasta hengähtämään ja keräämään rapsutuksia.

Uintikerran jälkeen suihkun kautta kuivaukseen (omistajille jälkimmäinen toimenpide..) ja pian pissille! Vesijumppa sai Cavan aineenvaihdunnan tosiaankin toimimaan..

...kotimatkalla peräkontista kuului tasaista tuhinaa..

Seuraava uintikerta on jo varattu. :)

ps. Grosset olivat uittajallemme tuttu rotu.. Joku roteva grosseuros oli Onnenkoiran hoitolassa yöpyessään onnistunut kamppaamaan uittajamme ja siinä rytäkässä oli hihna epäonnisesti kietoutunut ulkoiluttajan nilkkaan. Oli kuulemma ollut näkemisen arvoista "grosse surffausta" ennenkuin uros oli huomannut ulkoiluttajan epätyypillisen ulkoiluasennon..





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto