Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

tiistai 22. tammikuuta 2013

FI MVA

...sunnuntai 20.1.2013, kehä 11, tuomari muutoksen jälkeen tuomarina Gil De Biedma Riviere Mario Espanjasta, kansainvälinen koiranäyttely ja yllätyksekseni Iitu oli ainoa näyttelyyn ilmoitettu grosse.. Jännitys alkoi kipristellä mahanpohjalla...josko se viimeinenkin serti saataisiin näin pian...?!?!?!?

Olimme näyttelypaikalla (..taas...) hyvissä ajoin (...emäntää on vaikea pidätellä kotona näyttelyaamuina...).. ;)

Meillä kävi hyvä tuuri kehän suhteen. Kaksi kehistä oli tehty auditorioon ,toisessa niistä olisi meidän vuoro iltapäivällä. Leiri pystyyn; Iitulle häkki viereen ja me pystyimme seuraamaan kehiä mukavasti istuimilta.


Kajaanissa Iitu oli ensimmäinen koira kehässä - Turussa viimeinen. Vuoroa odotellessamme kerkesimme kierrellä näyttelypaikalla ja ostaa kotivahdillekin tuliaisia. Iitu huomioitiin useamman ihmisen toimesta ja meiltä kyseltiin innokkaasti rodusta. Iitu puolestaan nautti tästä huomiosta ja extra rapsutuksista täysin rinnoin. :) 

...viimein oli meidän vuoro...

...kehässä ei kannattanut oikaista kulmia.. Lattia mattojen ulkopuolella oli
todella liukas... Ennen vuoroamme näin muutaman koiran
liukastuvan joten tässä mennään "kieli keskellä suuta"... 

...piiiitkät minuutit arvostelua odotellessa...

" Nice type. Good Expression. Exc. shape. Good coat. Good topline. Tail should be carried higher. Nice bone & movement." 

AVK1, ERI, SA, PN1, ROP, SERT, CACIB --> FI MVA 

Epäilen että kommentti hännästä ei ollut ihan sitä mitä tuomari tarkoitti...hän nimittäin suorastaan nauroi Iitun tavalle viuhtoa naisellista kahdeksikkoa hännällään.. Hänen mukaansa häntä muistutti viuhkaa.. vastasin hänelle että jees, jees, Iitu on iloinen lady! ;) 

KYLLÄ, Olen erittäinen iloinen, yllättynyt ja onnellinen! Iitu valioitui 10 pv sen jälkeen kun oli täyttänyt 2 vuotta. 

Ryhmäkehässä tuomari ei pidempää katsetta meihin luonut mutta hieno kokemus päästä pyörähtämään sinnekin ja esittelemään rotua. 

Videonpätkä esiarvostelusta / kokoomakehästä. 





4 kommenttia:

  1. Hirmuisesti paljon onnea uudesta muotovaliosta!!!! Teillä on hurja serti-putki päällä. Upeaa :-) Iitulle paljon rapsutuksia ja herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Iitua rapsuteltu (..ja iso pussi possukorviakin ostettiin valioitumisen kunniaksi..). :)

      Poista
  2. Onnea vielä tätäkin kautta ihanaiselle Iitulle ja koko taustajoukolle! Hieno saavutus ja nyt sitten katseet ulukomaille. ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! :)
    Olisihan se mukava nähdä näyttelytouhua Suomen rajojen ulkopuolellakin...mutta katsotaan nyt...saisi pikkuinen vielä kehittyä ja jämäköityä..
    Tsemppiä Ockran vimppa sertin metsästykseen!

    VastaaPoista