Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

maanantai 24. syyskuuta 2012

Koiria ja ystäviä..

..ja aikasmonet ystävyyteni ovat alkaneet juurikin tuossa järjestyksessä..

Olen kuullut ja muutaman tutkimuksen tuloksia lukenutkin kuinka koira vaikuttaa mm.

Omistajansa fysiikkaan - eipä auta..satoi tai paistoi - lenkille on lähdettävä.. Näin syksyaamuisin kun sade vihmoo kasvoja ja kylmä tuuli viimeistelee täydellisen jäätymisen täytyykin muistaa että hyvää vaan tekee emännän fysiikalle.. ;)
Omistajansa mielialaan - koiran silittäminen laskee verenpainetta. Koira myös vähentää stressiä ja auttaa sydänleikkauksesta toipumisessa.. Leikkauksesta ei ole omakohtaista kokemusta ja välillä koiruudet tuntuvat myös aiheuttavan verenpaineen nousua.. ;) ..mutta Kyllä, ne rauhalliset hetket kun silittelet kaverin päätä..silloin ei harmit vaivaa..
Omistajansa terveyteen - ihmiset joilla on lemmikki käyvät harvemmin lääkärillä ja he elävät pitempään kuin muut. Voi olla hyvinkin totta.. Tosin tein juuri työpaikan kahvipöydässä pikakyselyn "Milloin koirasi on käynyt hierojalla? Milloin sinä itse?" ...pikakysely osoitti etteivät omistajat kerkiä/jää rahaa itsensä hoitamiseen.. ;)

..mutta ehkäpä ihan tärkeinpän asiana..

Omistajansa sosiaalisiin suhteisiin - koiraihmiset ovat enemmän vuorovaikutuksessa keskenään ja sosiaalisempia kuin muut. Jos lapsella on seuraeläin, hänellä todennäköisesti tulee olemaan sellainen myös aikuisuudessa. Lemmikkieläimen pitäminen yhdistää ihmisiä parisuhteeseen aikaisemmin, ja antaa yhteiselle kodille suuremman merkityksen. Koira on yhdistävä tekijä.

KYLLÄ! Olen vuosien varrella tutustunut moniin ihaniin, mielenkiintoisiin, värikkäisiin, harmaisiin, iloisiin ja totisiinkin koiraihmisiin koulutuskentillä, agihalleilla, hakumetsässä, koiranäyttelyissä, omistamieni eri rotujen kautta, työpaikalla...meitähän on joka paikassa! :)

                          KIITOS - te olette koiraharrastuksen suola!


Masi Tampereen seudun amstaffien toko treeneissä.

.

Iitu pentukoulussa / kevät 2011




Nokian koiranäyttely / syksy 2011



 
Grosse meeting / kesä 2012



Masi Tampereen seudun amstaffien haku treeneissä / kesä 2012





"Koirakerhon" kokoontuminen / syksy 2012



1 kommentti:

  1. Kiitos Minna jälleen ihanasta tekstistäsi. Pystyn yhtymään ajatuksiisi täysin ja löysin itsenikin sieltä, esim en tosiaan ole itse käynyt hierojalla kymmeneen vuoteen, mutta koirat käyvät säännöllisesti. ;)
    Ystävyys suhteetkin muuttuvat enemmän ja enemmän koirapainotteisiksi. Täytyy antaa silti muille kamuille täysi ymmärys, sillä luonnollisestikaan ketään ei kiinnosta esim. koiran kakkan laatu ja määrä...paitsi toista koiraihmistä.

    Kiitos koiramaisen ihanasta ystävyydestäsi Minna! <3

    VastaaPoista