Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

maanantai 17. syyskuuta 2012

Fyssarilla vol.4

Leikkauksesta on rapiat 11 vkoa - ja neljäs kerta fyssarilla (hoitokerta siirtyi viikolla eteenpäin Marikan sairastuessa)

Kuntoutuksen eteneminen minun silmin: Iitun liikkuminen lenkeillä on varsin vaivatonta. Neiti ei millään malttaisi kävellä lenkkejä vaan vaihtaa raville aina kun mahdollista (jos vain antaisi luvan niin tiikeriloikatkin varmasti kokeiltaisiin..). Välillä vielä huomaan ravissa epäpuhtautta - tämä liittyy yleensä siihen kun Iitu vaihtaa kävelystä raville tai toisinpäin.
Venyttelyissä ollaan edistytty enkä ole huomannut erityisiä jumipaikkoja hieroessa.
Iitu rapsutti ensimmäisen kerran itseään niin että vasen takajalka oli tukijalkana - JEEEEE!!!
 
...mysteeri... Miksi jalka on kuitenkin kipeä iltaisin..(Iitu keventää takajalkaa - liittyy yleensä siihen kun Iitu nousee makuulta. Muutaman askelen jälkeen tilanne tasaantuu.)????

Kuntoutuksen eteneminen fyssarin silmin: Vastaanotolla Iitu keventelee hieman takajalkaa. Jalan käyttö on kuitenkin parantunut entisestään ja jalkaa on tullut hieman lisää lihasmassaa. Tunnustellen polvi tuntuu tukevalta ja kivuttomalta. Oikeaoppinen istuma-asento onnistuu nyt hienosti.
(Marika ei ollut kirjoittanut kotiutusohjeisiin mutta oikean puolen hauiksessa oli kireyttä ja selästä fyssari löysi myös jumikohtia. Jumit johtunevat siitä että Iitu edelleen keventää vasenta takajalkaa.)
 
..ja kuinka tästä eteenpäin.. Liikuntaa saa edelleen pikkuhiljaa lisätä. Liikuntaa vaikeutetaan niin että liikunta suoritetaan monipuolisella alustalla - ylämäkiä, poikkirinteitä, metsämaastoa. Otetaan mukaan pari kertaa viikossa porrasharjoittelu. Otetaan harjoitteluun mukaan tasapainotyyny jolla vaikeutetaan tasapaino- ja painonsiirtoharjoituksia. Istu - seiso - Istu harjoitteet 2 krt päivässä. ...ja vielä venyttelyt + hieronnat.
 
...kuukauden kuluttua katsotaan jälleen kuinka olemme edistyneet!
 
Iitu odottelee fyssari vuoroaan.
 

2 kommenttia:

  1. Ei saisi itkettää viattomia lukijoita. Niin tässä taas vaan Minna käytiin, että piti hiukan nielaista. On ihanaa kuulla, että Iitu voi jo paremmin. Olette tehneet uskomattoman kovan työn ja olleet kärsivällisiä. Nostan hattua ja polkaisen jalkaa, kohta voi juhlat alkaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olette ihania! :)
      Vuosi on ollut yhtä tunteiden vuoristorataa... mutta ei tarvitse kuin katsoa Iitun ruskeisiin, luottavaisiin silmiin ja taas vakuutan " Kyllä me Iitu sinut kuntoon saadaan! "

      Poista