Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

torstai 10. toukokuuta 2012

Fyssarilla

Navigaattorimme ..tuo outo ennustajalaite joka kieltäytyi täysin toimimasta Seinäjoen epäonnistuneella reissullamme opasti meidät jälleen moitteetta matkaan.. Vielä kun se osaisi lottonumerot kertoa..

Tänä aamuna karautimme siis Iitun kanssa Markus Laiosen luokse Riihimäelle. Nettisivuillaan hänestä kerrotaan näin: Markus Laios suorittaa koirien pehmytkudos- ja nivelkäsittelyjä. Markus on pohjakoulutukseltaan humaanipuolen fysioterapeutti ja käynyt läpi eläinfysioterapian erikoistumiskoulutuksen. Markus on erikoistunut osteopatiaan, minkä periaatteita ja tekniikoita hän soveltaa työssään eläimiin. Lisäksi hän on käynyt lukuisia yksittäisiä kursseja liittyen eläinten manuaaliseen käsittelyyn.

Käynnin aluksi Markus kyseli syytä käyntiimme, Iitun sairaushistoriaa, tapaturmia, harrastuksia ym. Sen jälkeen hän tunnusteli Iitun rungon läpi neitin seistessä. Hyvin nopeasti hän paikansi ongelman niskaan. Niskan lihakset olivat erittäin jäykät (varsinkin vasemmalle taivutettaessa) ja tämä on voinut aiheuttaa eturaajojen ontumisen/jäykkyyden hermopinteen vuoksi. Tämän jälkeen Iitu nostettiin hoitopöydälle käsiteltäväksi. Varsin nopeasti Iitu rauhoittui hoitoon ja tuntuipa että olisi nauttinutkin siitä.. Kaulan lisäksi Markus aukoi lihaslukkoja rungosta. Pöytäkäsittelyn jälkeen Iitu nostettiin jälleen lattialle ja Markus tarkasti rungon uudestaan. Jo yksi käsittelykerta paransi mm. lantion asentoa sekä kaulan lihasten liikkuvuutta.

Miten Iitu nyt noin jäykkään kuntoon oli joutunut.. Ilmeisesti vain vauhtia enemmän kuin taitoa.. Iitu on kasvaessaan ollut melkoinen koheltaja. Kaarreominaisuuksien puuttuessa on katollaan oltu enemmän kuin kerran..

Katsotaan nyt rauhassa käsittelyn vaikutukset - seuraava kerta on jo varattu toukokuun loppupuolelle.

1 kommentti: