Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Luento ja keskustelupäivä koiran rakenteesta 30.4.2017


Tuuli ja tuisku eivät haitanneet vappuaatton iltapäivää Lempäälässä. Vuodesta 2006 koiria arvostellut tuomari Teija Salmi-Aalto luennoi ja keskustelutti meitä Pirkanmaan Doggien järjestämällä luennolla. Luennolla kuulimme mm. koiran rakenteesta, tyyppiopista, näyttelyistä niin tuomarin kuin näytteilleasettajan näkökulmasta.

Vappuaatosta huolimatta kennelpiirin tupa oli lähes täynnä ja keskustelu oli aktiivista. Oli mukava että Teija varmisti oliko yleisössä muitakin kuin doggi ihmisiä - olihan meitä kolme. Minun lisäkseni yksi eurasier ja yksi kääpiöpinseri harrastaja. Sainkin vastata muutamiin kysymyksiin koskien grosseja ja Teija huomioi esityksessään hienosti myös grosset.



Poimintoja sieltä täältä..

"Vaivattomat liikkeet ovat tärkein arvosteluperuste. Kun ymmärrät mitä tarkoittaa vaivattomat liikkeet, ymmärrät myös paljon terveestä rakenteesta."

                                     "Täydellinen koira jolla on huonot käpälät, on kuin Rolls Royce jossa on neljä tyhjää rengasta. Kaunis mutta liikuntakyvytyön."

           "Nuori koira --> Metsään! Metsään! Metsään!"

                                                     "Koiran painopiste vrt. handlaus!" 

"Rintalastan lyhentyminen on ongelmana monilla roduilla. Tähän on kiinnitettävä huomiota jalostuksessa!"

                                  "Ensivaikutelma kehässä on Tärkein!"

"Vaaleanpunaiset lasit pois päästä! Mitkä ovat koirasi heikkoudet? Opettele handlaamaan koira, et halua esitellä heikkouksia tuomarille."


 Rakenteeseen tutustuttiin kuvien avulla..


..ja myös elävän mallin kera. 



Tauolla sain myös mahdollisuuden "haastatella" Teijaa - Mitä mieltä hän on Suomen grossejen tasosta? Mitkä ovat suurimmat haasteet?

Teija piti suurimpana haasteena rotutyypin kirjavuutta.
Osa (varsinkin nartuista) on aivan liian kevyitä.
Myös bernit mainiten, hän mainitsi myös "töppöjaloista" eli vaikutelma liian matalasta raajakorkeudesta. (Tosin esityksessään hän myös mainitsi, että välillä silmä valehtelee!)
Vaikkei Teija pitänytkään grossea ns. päärotuna, niin mainitsi esityksessäänkin että grosseilla on "kaiken näköisiä päitä".
Olipa Teija myös arvostellut ulkomailla grossen, joka runsaasta nahkamäärästä johtuen muistutti jo enemmän mastiffia..

ERInomainen luento!
Mikäli teillä on mahdollisuus osallistua tälle luennolle - Suosittelen! :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto