Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Rakennusetsintää

Tänään oltiin jännän äärellä.. vuorossa oli rakennusetsintä eli maalimiehetnaiset olisivat piilossa rakennuksessa. Harjoitusrakennus oli purkua odottava kaksikerroksinen luhtitalo Urjalassa.


Tätä ennen olimme pari treenikertaa harjoitelleet etsintää maastosta ja mm. rakennusten/autojen välistä.. mutta nyt maalinaisen pirulaiset olivat livahtaneet rakennuksen uumeniin.

Rakennusta tarkastellesssani tuumin että tänään Manta saa uusia kokemuksia.. betoniportaat yläkertaan, erilaisia pintoja asunnoissa, hajuja, rojua lattioilla jne. Varsinainen rohkeuskoe..! 

Ensimmäisen kierroksen maalimiehet (3 kpl) laitettiin varsin helppoihin paikkoihin - ensimmäinen näkyi jo ovelta katsottaessa olohuoneessa, toinen löytyi seuraavan kämpän keittiöstä ja kolmas olikin himppasen vaikeampi - kiinni olevan ulko-oven takana laitimmaisessa huoneistossa. 

 
..jälleen kerran.. Heti eka kierroksella Erinomaisen hyvä muistutus.. Luota ja Lue koiraasi..! 
Manta ilmaisi selvästi kiinni olevan ulko-oven takana olevan henkilön, mutta minä hölmö tuumin/luulin että maalimies oli edellisessä huoneistossa ja ohjasin Mantan sinne.. 
No, käytiin tarkastamassa asunto jonka jälkeen Manta ohjasi liinan tyhmemmän pään oikeaan paikkaan.. ;) 

Hurjien kehujen jäkeen Manta pääsi muutaman koiran ajaksi sisäistämään ja pohtimaan suoritusta autoon..

Toisella kierrokselle otettiin kaksi maalimiestä yläkertaan ja yksi alakerran varastoon. Tällä kertaa osin suljettujen ovien ja mutkien taakse.. 

Joko saa hehkuttaa...?!??!

OLEN NIIIIN ILOINEN TÄSTÄ HARJOITUSKERRASTA JA YLPEÄ TUOSTA PIKKUÖTÖKÄSTÄ  !!! 



Manta on ollut varautunut erilaisia alustoja kohtaan mutta tänään mentiin monenmoista alustaa, hämärässä, portaita edestakaisin, korkeuseroakin löytyi, paineltiinpa jopa huoneiston läpi kylppärin kautta saunaankin maalimiesten rapsuteltavaksi!

Koirilla on monenlaisia tekemisen moottoreita.. Mantalla yksi sellainen on selväsi uteliaisuus ja sosiaalisuus - halu löytää nuo ihanat maalinaiset! :) 

Kiitos huikea treeniporukka! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti