Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Maastolajeihin tutustumassa / Haku





Usemman kerran on tullut todettua että grosseista on moneksi, joten päätinkin kokeilla mihin kaikkeen meidän vauhti Mantan kanssa riittäisikään..
Koirakoulu Huippuhurtan / Katri Kurtin vetämä maastolajien tutustumiskurssi vaikutti kokeiluun sopivalta setiltä.
Tänään starttasimme ensimmäisellä lajilla - Haku.

Keväisen vaihtelevassa säässä (auringonpaisteesta räntää niskaan..) saavuimme pienellä, mutta sitäkin innokkaammalla porukalla metsään. Kävimme läpi koirien ja emäntien osaamistason lajin suhteen ja teimme suunnitelman eka kierrokselle.

Manta ei ole aiemmin kokeillut hakua (sinänsä laji oli minulle tuttu Masin kanssa treenailusta) joten päätimme että ihan ensimmäinen maalimies on oma mamma. Mikäli eka veto menee hyvin, niin sen jälkeen vaihdetaan vieraaseen maalimieheen.



Ensimmäisellä kierroksella mamma löytyi helposti ja seuraavalla vedolla etsittiinkin jo karkuun juokseva "vieras ukko". Oma epäilykseni siitä mahtaako metsän hajut voittaa maalimiehen kiinnostavuuden.. osoittautui vääräksi! Manta juoksi etsimään maalimiestä suoraan lähettämispaikalta. Vauhti tosin hiljeni hieman juuri ennen piilopaikkaa.. ehkä Manta hiukan pohti mikä mahtaa olla mättään takana piileskelevän "ukon" mielentila.. Ei meidän metsälenkeillä ole aiemmin pötkötellyt ukkoja pitkin poikin mättäitä..

Tämän jälkeen oli Mantan aika mennä autoon odottamaan seuraavaa kierrosta ja pohtimaan mitä juuri tapahtui..

Välissä sain olla maalimiehenä bouvier pennulle ja rotikalle. ..sekä seurata ystäväni Pirjon ja Raidin vauhdikasta menoa! Hienoa edistymistä jo ensimmäisellä kerralla!



Sitten kakkos kierros.

Tuntui kuin Manta olisi huilihetken aikana tosiaan pohtinut tapahtunutta.. Toiselle kiekalle Manta tuli entistä innokkaammin, kuin hihkuen että missä niitä ukkoja nyt on!?!
Pistot olivat suoria ja tällä kertaa maalimiehen luokse karautettiin vauhtia hiljentämättä!

"Maalimiehen pako" - Maalimies näytti Mantalle palkkion ja lähtee keskilinjalta vauhdikkaasti kohti piiloa.

"Missä Ukko?!?!?" 


"Etsi!!! "

Ensimäinen lajikokeilu oli Todella Positiivinen yllätys! Oli hienoa nähdä kuinka Manta innostui vieraiden maaliukkojen etsimisestä. ..sen jo tiesimmekin että vauhtia tästä neitosesta löytyy ja ahneuskin on vain positiivinen puoli tässä lajissa.. ;)

Kiitos Katri ja Tarja koulutuksesta ja kaikista vinkeistä!

..tarina jatkuu ensi viikolla.. :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti