Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Turku international dog show 19.1.2014



Mainostajan näkemys Winter dog show:sta kuvasi täsmälleen vallitsevaa säätilaa.. Aamulla mittari ilmoitti Viialan tämän talven pakkasennätystä (-24,5C) ja koko porukka tuntui olevan hiukan kohmeessa kun kömmimme autoon..

Turun päässä parkkiinohjaus ja näyttelypaikalle saapuminen menivät sujuvasti. Useiden sisänäyttelyiden nurjapuoli - vähäiset häkkitilat ja käytävien ahtaus - todettiin heti meidän halliosion ovella. Onneksi Maija sattui sopivasti eteemme ja huikkasi meitä seuraamaan. Heidän leiripaikkansa vieressä oli sopiva kolonen häkillemme. :)

Rokin henkilökunnan lisäksi Turussa nähtiin Maisa emäntineen. Höpöttely oli jälleen sen verran vilkasta että rotuun tutustujillekin jäi varmasti mielikuva yhtenäisestä (..tai muuten vain kahjosta..) porukasta! ;)
..kyllä me onneksi muistettiin kehässäkin pyörähtää..


Tuomari Eeva Rautala

Cavan arvostelu

Sopivan kokoinen, melko hyväntyyppinen narttu jolla miellyttävä pää ja ilme. Kauniit silmät. Hieman lyhyt kaula. Selkälinja saisi olla tiiviimpi. Hyvä rintakehän muoto, mutta vaatii vielä kehittymisaikaa. Hyvä karvanlaatu ja väri sekä takakulmat. Etuosa saisi olla paremmin rakentunut ja vahvempi ja etuliikkeiden tulisi olla paremmat sekä etukäpälien tiiviimmät. Hyvä taka-askeleen pituus. Erinomainen luonne.
EH, JUK1

Suusanallisesti tuomari kehui vielä Cavan päätä mutta harmitteli rintamusta. Esittäjää ehkä hymyilytti eniten tuomarin kommentti Cavan iän kuultuaan "No sinussapa on jo Paljon tyttöä!" Tunnistan Cavan arvostelusta kaikin puolin ja nyt jäämmekin muutamaksi kuukaudeksi odottelemaan josko puuttuva rintakehän alaosa tulisi jälkitoimituksena.. 

Iitun arvostelu

Erittäin hyvätyyppinen & kokoinen narttu jolla hyvät mittasuhteet ja voimakkuus. Erinomainen pää ja ilme. Hyvä kaula ja selkä. Erinomainen rungon massavuus ja syvyys. Vankka luusto. Hyvin kulmautunut. Hyvä karvanlaatu ja väritys. Hyvä häntä. Liikuu hyvin sivusta katsoen voisi olla hieman parempi edestä ja takaa.
VAK1, SA, PN1, CACIB, VSP





Onnittelut päivän ROP Rokille! 

YRITÄN nyt hillitä itseni (..ei muuten ole helppoa..) ja antaa muutaman kuukauden kulua.. Keväällä (...huoh...sinnehän on ikuisuus...) palaamme (viimeistään..) kehiin tyttöjen kanssa! :) 



2 kommenttia:

  1. Oh, ONNEA! Iitulle (josta on muuten jossain välissä kasvanut noin kaunis Aikuinen! :D ) ja tsempit Cavalle, jolla aikuistuminen vielä ansaitusti kesken ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos!! :)
    Iitu alkaa tosiaan olla pikkuhiljaa valmis.. Cava taas.. aikaa, aikaa ja aikaa.. ja katsotaan sitten mille näyttää! ;)

    VastaaPoista