Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

lauantai 21. syyskuuta 2013

Cavan debyytti / KASSIOPEIA´s first puppy show / Tuulos 21.9.2013



Tänään oli Se päivä kun meidän pikkuinen, pahnanpohjimmainen, grossevauva Cava debytoi kehässä. Ikää on 5 kk ja 3 vkoa eli startattiin luokassa 5 - 7 kk /  pikkupentu (BABY) luokassa.

Näyttelypaikka oli vaativa. Kauppakeskus Tuuloksen parkkihalli oli meluisa, kaikuva, karu paikka koiranäyttelyille. Kävellessämme ramppia alas, kohti parkkihallista kaikuvia ääniä mietin itsekin josko koiranäyttelykassiin jatkossa pakataan mukaan Peltorit.. Cava oli tilanteessa varuillaan mutta käveli kanssamme luottavaisesti kohti uusia seikkailuja.

Olemme ottaneet Cavan kanssa näyttelytreenit rennon rantein joten päivän tavoitteeksi asetin hyvän kokemuksen - pidetään huoli että Cavalla on hauskaa (viilataan esiintymistä myöhemmin..).

Tuomarimme oli Juta Haranen (Viro). Tuomari kohteli koiria kauniisti ja oli handlereille ystävällinen - oikeantyyppinen tuomari siis valittu pentunäyttelyyn. :)

Jutan arvostelu Cavasta:

Erittäin hyväntyyppinen pentu jolla on oikean ilmeinen pää. Tummat silmät. Oikeat värimerkit. Hyvin kehittynyt ikäisekseen. Vahva luusto. Jo nyt vahva selkä. Eturinnan tulee kehittyä. Vielä pentumaiset liikkeet. Esitetään hyvin.

Pentuluokka 5-7 kk/ 1./ KP / ROP

Judge: Juta Haranen / Estonia
(free translation..)  Very good type of puppy, with the right type of head. Dark eyes. The correct markings. A well-developed for her age. Strong bones.Already a strong back Forechest should develop. Puppy moving. Well presented.
BOB Puppy

Näyttelypaikka oli toisaalta hyvä - kepo kerkesi käydä shoppailemassa työkengät, ostokeskuksen Musti&Mirri kuvasi ROP pennut (odottelemme kuvaa sähköpostiimme) ja tarjosi koirahierojan konsultaation pennusta (Cavasta ei löytynyt erityisiä jumeja tms.) + mukavia tarjouksia (luita, shampoota, öljyä...).

Cava osasi ottaa rennostikin ja vetäisi mukavat kauneusunet näyttelyboksissa ennen ryhmäkehiä. Ryhmäkehässä ei tullut menestystä mutta olemme kaikenkaikkiaan päivään todella tyytyväisiä. Cava oli hieno, rohkea pikkupentunen ja tutustuimme jälleen uusiin, mukaviin koiraihmisiin!

..ehkä hienoin kohtaaminen oli kun iäkäs mies tuli luoksemme. Hän kertoi huomanneensa Cavan heti tästä koiramäärästä ja kumartui rapsuttelemaan pikkuista. Kyllä hän kysyikin minkä rotuinen tämä on.. mutta jatkoi juttelemistaan Cavalle kuinka hienoja ajokoirat ovatkaan.. Hänelläkin oli ollut koiria nuorempana.. "Etpä sinä taida jäniksiä ajaa.. mutta sievä olet.. ..kyllä minä sinut huomasin.."
..Cava sai hienoja kokemuksia uusista ihmisistä ja taisi pappakin nuortua pari vuotta..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti