Oma kuva
Tässä blogissa mennään isosveitsinpaimenkoira Iitun ja Mantan sekä amerikanstaffordshirenterrieri Masin tassunjäljillä..

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kylän koirat..

Katselimme syksyisen Turkin matkamme kuvia ja jäimme miettimään kuinka erilainen koiran asema onkaan eri maissa. Alanyan matkallamme näimme koiria kaduilla, uimarannoilla, yksinään ja laumoissa. Keskustelimme koirista paikallisen kauppiaan kanssa joka kertoi että suurin osa Alanyan koirista on "kylän koiria". Koirat ovat kaupungin vastuulla ja jos jokin niistä käy hankalaksi niin se "vain häviää". Uimarannalla makoillessa oli aikaa seurailla kuinka näihin koko kylän koiriin suhtaudutaan... Kulkurit saivat vapaasti kuljeskella rannalla ja kaduilla mutta tuttavallisesti ihmistä lähestyvä koira ajettiin useimmiten äkäisesti kauemmaksi. Suhtautumista kuvannee hyvin tilanne kun kääräisin lounaalla loppupizzan servettiin ja syötin sen rannalla kulkureille - paikallisten pyöritellessä päätään..


...hetki hellyyttä ja rapsutuksia...

Tämä oli tietenkin vai esimerkki yhdestä maasta ja muutamista kohtaamisista. mm. Egyptissä taidettiin olla enemmän "kissa ihmisiä"...  ;)

Ei Suomessakaan kaikki eläimet saa arvoistaan kohtelua..paljon on vielä parannettavaa omassa maassammekin.. Tämän tuumiskelumme voisi päättää ajatukseen..


                               ”Se kuinka kohtelet eläimiä, mittaa sydämesi laadun.”
                                                 - Anita Lajunen-

1 kommentti: